Terug !
Blijf op de hoogte en volg Monique
26 Juli 2012 | Kenia, Nairobi
Hoi allemaal, weer terug in Nairobi .
Dinsdagochtend om 07.00 uur vertrokken.
Prachtige rit gehad, en ja Hans, inderdaad door Nakuru. We hebben boodschappen gedaan in Gilani's Supermarket, weet je nog, waar we de boodschappen hadden gedaan voor de ouders van Simon. Gek om weer op plaatsen te zijn waar je al eerder bent geweest. Ik mis je dan ook zeker hier.
Met de lunch aangekomen in Lake Baringo Club. Dit is weer wat ze bedoelen met luxe in Afrika. Wow ! Mooie lodges en prachtige omgeving. We hebben eerst de spullen op de kamers gezet en zijn daarna lekker gaan lunchen.
Na de lunch gingen we met een vissersboot naar het eiland wat we in het meer zagen liggen. Dit heet Kokwa Island. Eerst durfde Anna met Deborah niet mee, maar ze heeft het gedaan ! Super van haar ! Ze vonden het geweldig. Op dit eiland aangekomen weet je niet wat je ziet. We gaan gewoon 100 jaar terug in de tijd. Hier wonen circa 50 mensen. Rondleiding gehad, want hoe dan ook, sommige spreken toch Engels. Na de rondleiding weer in de boot en terug naar de overkant. Een tocht gehad langs de oevers, en wat je dan ziet ... Door de hevige regenval de laatste tijd waren huizen compleet onder water verdwenen. Je zag van sommige alleen het dak nog maar. Het leek de watersnoodramp in Zeeland wel. Huizen zijn dus verlaten en zullen waarschijnlijk altijd wel zo blijven staan.
Terug in de Club met Anna en Deborah gaan zwemmen.
Het wat voor Anna voor het eerst in 10 jaar en voor Deborah de allereerste keer in een zwembad. We hebben we het leuk gehad. Na het zwemmen gaan omkleden en gaan eten. Helaas voor mij zat het eten er niet in, hevige hoofdpijn van de zon vanmiddag, dus ... ziek naar bed.
Simon, Anna en Deborah wel lekker gegeten.
De volgende morgen ben ik gelukkig weer goed opgestaan en een lekker ontbijt genomen. Om 10.30 weer in de auto richting Lake Bogoria. Hier de hot-springs bezocht. Of wat daar nog van over was. Ook hier door de hevige regenval geen hot-spring meer te zien. Overspoeld door water. Wel nog wat heet water vanuit de grond gezien, waar de mensen dus gewoon hun eieren in gingen koken.
Terug naar Nairobi, nog lange weg te gaan. 19.00 terug in mijn hotel. Hier nog lekker gegeten met z'n 4-en en daarna mijn bedje opgezocht.
Vandaag al weer donderdag. Ik heb een rustige dag gehad. Ben bijna de hele dag bij het hotel gebleven, lekker gelezen, geleerd, geluncht en gepraat. Simon heeft me net opgehaald en nu dus weer even een berichtje gemaakt.
Net boodschappen gedaan.
We maken vanavond lekker salade en gekookte aardappelen.
Hans, groet en knuffel terug aan de Daltons, LY
Lieve zusjes, mis jullie maar de dagen gaan erg snel, voor je het weet is het volgende week donderdag en ben ik al weer aan het pakken/voorbereiden
Voor iedereen die leest en reageert, veel liefs
Dinsdagochtend om 07.00 uur vertrokken.
Terug in de Club met Anna en Deborah gaan zwemmen.
Simon, Anna en Deborah wel lekker gegeten.
Net boodschappen gedaan.
We maken vanavond lekker salade en gekookte aardappelen.
Hans, groet en knuffel terug aan de Daltons, LY
Voor iedereen die leest en reageert, veel liefs
26 Juli 2012 - 18:05
Hoi Monique,:
Surprise surprise,
Wij waren afgelopen week een aantal dagen in Assendelft, oppassen op het huis van mijn dochter. Ja ja, nooit gedacht dat zij daar zou gaan wonen. Tijdens één van onze fietstochten een bezoekje gebracht aan Hans en hoorden van hem dat je op dit moment in Kenia was en dat je te volgen bent op deze site.
Klinkt allemaal heel goed en ik ben benieuwd naar je avonturen. Met Simon als gids en bodygard moet dat gaan lukken natuurlijk. Wij blijven je volgen en als je terug bent kom ik natuurlijk een keertje langs om de foto's te bekijken.
Heel veel plezier en doe Simon de groeten van een oude vriend, wie weet ga ik hem ook nog eens ontmoeten in dat prachtige land.
Groetjes en geniet van al die mooie ervaringen.
Martin en Doety.
Tot nu toe wilde het maar niet lukken een berichtje te plaatsen, maar ik geloof dat het nu goed gaat. -
26 Juli 2012 - 18:11
Martin.:
Eindelijk gelukt dus. We blijven je volgen!!!
Groetjes.
P.S. Mijn klompen zijn waarschijnlijk al versleten, maar wanneer Simon weer eens in Nederland is zorg ik voor een paar nieuwe. -
26 Juli 2012 - 19:23
Sascha:
Hey Dinnetje.
Leuk om je verhalen te lezen en te vernemen dat je aan het genieten bent !!
Je bent goed in de weer met je eigen slingers ;-)) wat je gelijk hebt !!
Zo te lezen heb je een druk programma.
Als je terug bent, ben je toe aan vakantie denk ik OMG...
Leuk zijn ook de foto,s die gestuurd hebt van Simon en zijn familie... Schattig meisje ook !!
Heb je er voor mij al ééntje gevonden ? je had het tenslotte beloofd.
Ik heb hier natuurlijk ook niet stil gezeten dat begrijp je.
Ben ook druk in de weer met mijn eigen cursus Swahili want hoe moet ik mij anders straks verstaanbaar maken als jij terug bent.
Ik hoop dat je het onderstaande een beetje kunt lezen :-)
Mafanikio katika kujifunza Kiswahili. Na ninyi je, kwa kweli inahitajika kama una mtu wa ndoto yako tena kukutana. Cherish wiki iliyopita, kabla ya kujua wewe ni nyuma nyumbani nyuma ya ndege ..
Siku sweetie
Nou MQ-ie,
Ik wens je alle goeds toe en geniet van al wat je ziet en meemaakt... Sla het goed op op je harde schijf !!
Vanuit tropisch Assendelft tot blogs.. #Imissumewahikusikia
<3 Sascha
26 Juli 2012 - 21:23
Hans:
Leuk meis, niet best voor deze "Lake's" ivm de bezoekers. Maar erg mooi om dat te ervaren?
Ik ben ook nog toen belazerd bij Gilani,s met wat zeer goede dvd,s of cd,s. Wat was die man blij toen hij wat verkocht daar. Simon heeft daar nog om gelachen.
Leuke foto,s en knappe vrouw van Simon. Ik zal hem even pesten.
Tijd gaat snel, maar wat is je volgende plan. Pak wat je pakken kan daar.
Xx -
27 Juli 2012 - 13:54
Arnold:
Hoi Monique,
Punt 1 je leeft nog, haha. Ik hoef dus niet aan de bak..... If you know what I mean :-)
Gaaf hoor, zo te zien heb je het onwijs naar t zin. Druk programma, maar samen met Simon en zijn gezin krijg je wel een hoop te zien.
Nog heel veel plezier en tot later
X Arnold -
27 Juli 2012 - 21:48
Il:
Heéééy Mo !
ff testen of ik weer reactie kan plaatsen......
27 Juli 2012 - 22:05
Ilse:
YES, eindelijk, ik kan weer reageren, lag niet aan Blondie, was niet de enige te lezen aan reactie van Martin hierboven.
Deze site is verder wel te gek ! Supertof om je dagen zo terug te lezen en de foto's erbij maken het helemaal goed.
Nog een hele week, GENIET er van !
Kunnen je missen zolang jij het naar je zin hebt en veilig bent.
En naar je zin lijk je het zeker te hebben !
Nakupenda, busu ! XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
XXXXXXXXXXX